Over Annet Raben

Ik ben opgeleid als docent tekenen en handvaardigheid. Ik heb 25 jaar op een aantal middelbare scholen gewerkt, met veel passie en plezier. Toen ik echter de kans kreeg om voor mezelf te beginnen, heb ik een atelier ingericht om zelf te schilderen en daarnaast kinderen en volwassenen schilderlessen te geven. Nadat we verhuisd waren naar Peize heb ik besloten om alleen nog aan volwassenen les te geven. Dat gaf meer lucht om ook weer andere dingen te doen. (Reizen/ mantelzorg/ bedrijf onderhouden/ schilderen enz.)

Mijn schilderijen hebben allen een belangrijk beeldelement gemeen: KLEUR!!

Het is dan ook een bont en kleurrijk geheel in het atelier. Overal staan en hangen schilderijen. Mijn werken zijn druk, vaak zwaar belijnd en bont gekleurd. Ik werk vnl met acrylverf, maar af en toe ook met olieverf. De serie “Personages” is bv met olieverf gemaakt, nadat de onderschildering in acryl is gemaakt. 

Omdat ik les geef probeer ik altijd veel stijlen en technieken uit, zodat ik iedereen kan helpen in diverse disciplines.